Söndagsbak och måndagsmys...

I lördags åkte jag alltså hem till syrran och hennes lilla charmtroll till son. Lika kul och trevligt som vanligt!! Sov ju över där också, Léo var snäll och lånade ut sin säng ;)
Han var så gullig när vi lekte kurragömma -  han hittade verkligen det perfekta gömstället... ;)

Igår när jag skulle åka hem igen, hade det kommit riktigt mycket snö. Det är vackert när det snöar och det blir så tyst och stilla ute. Men det hade ju varit roligare om snön hade kommit för typ en månad sen istället. Nu vill jag ju ha vår, snart iaf :)
På väg hem igår, köpte jag en tidning som heter "Baka". I den tidningen tipsade dom om bla en blogg som jag gick in på när jag kom hem och där fick jag en massa inspiration. Promenerade direkt iväg till Vällingby för att fylla på mitt bakförråd :)
Hem igen för att baka och pyssla i köket. Gjorde för första gången egen sugarpaste. Har bara inte riktigt bestämt vad jag nu ska göra utav den. Bakelser kanske... Gjorde ett försök idag men det blev inget bra alls. Skam den som ger sig, gör ett nytt försök imorgon igen :)
Igår gjorde jag även "cakepops", också för första gången. Det var lite klurigare att få dom snygga än vad jag kanske hade tänkt mig, men till slut så... :)
Nu är det måndag och jobb igen. Det har varit en lugn dag på jobbet, till skillnad mot vad det kommer att bli imorgon, så för att varva ner och njuta av lugn och ro en stund blir det nu mys i soffan framför tv´n med älsklingen innan det är dags att gå och lägga sig i en alldeles renbäddad säng dagen till ära ;)
Puss och Kram

19/1-2012

Imorgon är det fredag och det känns nog fasen skönare än någonsin. På lördag ska jag hem till syrran och hennes lilla Léo. Ska sova över där och göra dom sällskap när Leó´s pappa e bortrest.
Alex har ju fått vattkoppor och har varit hemma hela veckan. Men nu verkar han iaf vara på bättringsvägen, även om han fortfarande är prickig.
Har känt mig hängig dom senaste dagarna och hoppas att jag inte håller på att bli sjuk... Har varken lust eller tid med det just nu. Men det kan ju vara så att jag bara är riktigt trött och sliten för att jag har mycket att tänka på just nu, med jobb och annat.
Jag måste få ordning på vardagen, med jobb, träning och samboliv och det kan ibland vara trixigare än vad man kan tro.
Vill och ska börja gå på yogapass regelbundet för att lära mig att varva ner och slappna av, inte ta med mig jobbet hem... Jag behöver en stunds lugn och ro för att släppa vardagen, stressen och egentligen allt runt omkring för en liten stund. Rensa skallen lite :)

Stackars "liten"...

Är det så här det känns att vara orolig småbarnsförälder...??
Älsklingen har fått vattkoppor...!! Stackare, vad synd jag tycker om honom. Helt prickig är han. Har testat att typ dränka honom i potatismjöl, men det verkade inte hjälpa allt för mycket mot klådan. Imorgon ska jag gå och köpa Aloevera gel. Fick tips från syrran att det skulle hjälpa.
Alla tips är välkomna.
Så nu får han sitta i karantän i minst en vecka. Det blir att jobba hemifrån för hans del. Tur iaf att jag redan har haft vattkoppor, så att jag kan pyssla om honom utan att riskera att bli smittad jag med :/

"Tears of Gaza"

Nytt år, nya utmaningar.
Än så länge har väl 2012 varit ganska ok. Kallt men ok :) Det har ju egentligen inte hunnit hända allt för mycket.
Veckan mellan jul och nyår jobbade jag bara en dag. Och den här veckan blev ju också kort eftersom det var trettondagsafton igår. Då passade jag på att åka hem till Andrea och Leo - Magnus jobbade. Det blev fika, en massa bus och kvällen avslutades med en jäkligt god pizza.
Sen tog ja bussen till Sollentuna och hem till en kompis till Alex. Vi skulle se på film och hade svårt för att bestämma oss för vad vi ville se. Det slutade med att vi såg en domkumentärfilm om Gaza. Den fick mig verkligen att vakna upp och få upp ögonen för vad som sker där ute i världen. Den fick mig att börja förstå hur mycket nyheterna och annan media väljer att blunda för och vinkla saker som händer i vissa länder. Man pekar ut ett land och deras invånare som terorister, medans man blundar för vad andra länder gör mot dem. Allt beroende på vem som har mest pengar och makt.
Jag brukar vara otroligt känslig när det kommer till att se såna här filmer. Men igår kände jag att jag ville verkligen se sanningen och jag tycker att det var en otroligt stark dokumentär som inte förskönade någonting.
Tycker att alla ska se den och föra den vidare till alla som man känner. Det är så hemskt hur oskyldiga människor och framförallt barn får sätta livet till, dagligen.
- Gå in på Youtube och sök på "Tears of Gaza".

RSS 2.0