Sol i sinnet...

Sitter här o käkar frukost - välling o skorpor mmmmm...
Om en stund ska jag iväg in till stan o möta upp Mimmi o hennes största bustroll. Ska passa henne ett par timmar, mys!! :)
Solen skiner, härligt, så d blir nog en tur till nån park :)

Ikväll ska jag o Mimmi gå o käka buffé på "Ett ställe" på söder. Dom fyller 4 år o d ska vi (o ev älsklingen) va me o fira. Sen blir d förhoppningsvis dans natten lång ;)

Sista helgen nu, innan skolan drar igång igen. Käns både kul o lite ångestladdat, men så e d väl alltid när skolan börjar igen efter sommarlovet...

Nu måste jag göra mig iordning så jag inte kommer försent.

Puss o Kram!!

jag vill ha den, helt enkelt...

Min mobil håller sakta men säkert på att dö. Den lägger av mer o mer o jag känner inte att jag kan lita på den länge till...
Igår va jag o syrran på MediaMarkt och där hittade jag den här lilla skönheten och blev helt in love... :) Den vill jag ha!! :)
Jag vill ha den mörklila :)

(Bilden är tagen från Google)


Bröllop... :)

Snart bär det av, äntligen e d dags för bröllopet som vi väntat så på :)
Alex´s kompis och hans flickvän gifter sig idag!! :)
Spännande ska det bli!! :)

Kvällens outfit...
 




   


Peppad!!

Har börjat jogga lite smått för att få bättre kondis och en lite mer vältränad kropp.
Håller nu desssutom på att värma upp inför "Topploppet" som är i oktober. Är ju ett tag tills dess, men tiden går så fort och det tar ett tag att komma i form om man inte brukar jogga så mycket.

Jag har köpt en ny träningstopp och strumpor på H&M´s sportavdelning och jag är supernöjd med märket, så kommer nog att köpa mer därifrån. Har ex sett ett par byxor som verkar riktigt sköna och som dessutom har en liten ficka där man kan lägga nycklarna när man är ute och joggar.

(Bilden är tagen från H&M`s hemsida)

(Hittade ingen bild på strumporna)...

Funderar också på att köpa en klocka med pulsmätare och tidtagarur och en liten och smidig ipod som man kan ha med sig ut, som inte tar så mycket plats. 

(Bilden är tagen från Claes Olsson´s hemsida)

(Bilden är tagen från Onoff´s hemsida)


Nu ska det bli ändring...

Nu ska det bli ändring på saker och ting.
Man skulle kunna tro att jag trillat och slagit skallen, iaf tror nog Alex det, men det här är något som jag gått och grubblat över ett bra tag nu...
Jag har länge haft problem med min lilla mage. Jag får ofta ont i den och läkarna har efter många om och men kommit fram till att det är magkartarr. Vissa dagar räcker det att jag känner lukten av fet mat så får jag ont i magen. Mc`Donalds ska vi inte ens prata om...
Det är inte alls så att Alex och jag äter jätteonyttigt, men vi skulle definitivt kunna äta mycket bättre. Jag måste dessutom sluta småäta, både för mina tänder och för resten av kroppens skull.

Så, nu har jag bestämt mig för att börja ta reda på hur man kan laga ett nyttigare alternativ av den mat som vi äter nu. Vi ska absoluuuut INTE sluta leva och bara äta grönsaker och fullkornspasta, utan som sagt, bara finna ett lite nyttigare alternativ.
Jag vill dessutom att vi ska få lite bättre matvanor inför framtiden, både för vår och för kommande småttingars skull... :)
Så, till att börja med ska dessa två böcker inhandlas...

   

(Bilderna är tagna från Google)


Eco

Sitter här hemma o spanar runt på en massa bloggar och har hittat en hel del intressanta Eco sidor...

Hittade bla. det här...

Nötter som man lägger i tvättmaskinen istället för att använda tvättmedel...
Vet såklart inte om dom fungerar, än, men e absolut villig att prova :)

Tidigare har jag oxå funderat på att köpa en sån här "tvättboll" Den verkar fungera lite på samma sätt, eftersom den inte heller släpper ut några kemikalier och innehåller inte några tvålprodukter...


Den hittar man bla på http://www.happystore.se

Hittade även dom här...


 
...det här...

En väldigt liten bild men det är iaf vitt té med smak av skogsbär :)

...o den här...

En deo som inte täpper till porerna, inte ger fläckar på kläderna och inte innehåller några syntetiska ämnen.

(Bilderna (förutom den på "tvättbollen) är tagna från http://jordklok.se)
 



Kräftpremiär...

  Vi (tjejerna o jag) har sagt ett tag nu att vi måste försöka planera in en kräftskiva, gärna innan skolan drar igång igen.
Hoppas vi får ihop nåt, ett datum som passar alla o en plats där vi kan vara...
Vore ju skönt om man kunde sitta ute nån stans... :)

Hoppas iaf att d blir snart för jag börjar bli grymt sugen på kräftor nu :)


(Bilderna är tagna från Google)

   


Tack!! :)

Tack tjejer för en lyckad kväll hemma hos mig igår!! :) O tack Patricia som kom me förslaget att vi skulle ses o hitta på nåt, mycket bra!!

Angelica kom till mig redan tidigt på dan, eftersom vi skulle plugga tillsammans. Efter att vi hade suttit ett tag me det, promenerade vi till Vällingby och käkade lunch, gick till Lagerhaus o inhandlade två spel till kvällen o en snabb visit till Lidl för att köpa lite snacks. Sen promenerade vi hem igen o förberedde för tjejerna...

Sen kom Patricia, Lena o Mimmi hem till mig, så spelade vi ett av dom nyinköpta spelen som lämpligt nog heter "Förfestspelet". Det va ett helt ok spel, tog ett bra tag att ta sig igenom det, men d va också ganska lagom, innan vi skulle börja röra på oss...
Mimmi hade bilen me sig, så hon tackade för sig o åkte hemåt. Angelica skulle upp tidigt idag, så hon åkte också hem, men vi gjorde sällskap in till stan, där vi sa hej då till henne innan vi andra gick vidare till "Ett ställe" på söder för att dansa lite... ;)

Lena, jag och Patricia hade riktigt flyt...
När vi stog i kön, hade killarna framför oss otur och kom inte in, så dom försökte först sälja sina fribiljetter till oss, men det slutade med att vi fick dom stället. Riktigt bra för oss, som då slapp betala inträde på typ 100 spänn :)

Det va en lyckad kväll med riktigt trevligt sällskap!!
Det måste vi göra om snart igen... :)

      

Puss o Kram 




Helg!! :)

Har varit en riktigt bra dag på jobbet. Allt har flutit på o jag har haft saker att göra hela tiden o har känt mig väldigt effektiv o uppskattad... :)

Imorgon e jag ledig.
Då blir d först plugg ihop me Angelica, sen tjejkväll hemma hos mig. Det planerades väldigt spontant igår när en tjej i klassen undrade om jag/vi har lust o hänga me ut imorgon. Bra initiativ Patricia!! :)

                                
                               
(Bilden är tagen från Google)


Något att se fram emot... :)

Första dagen på jobbet, efter semestern, avklarades igår. D gick ju bra, fast det fanns inte så mkt att göra, många återbud...
Hoppas det iaf blir lite mer idag.
Börjar ju 15 idag me, så sitter fortfarande hemma o häckar... :)
Men imorgon blir d andra bullar!! Då ska jag upp me tuppen, 05.30. D blir att hoppa i säng direkt när jag kommer hem ikväll käns d som.

Igår bestämde jag o Alex oss för att vi ska gå på chokladfestivalen - Nordiska museet. D e ju ett tag kvar, den e i oktober, men jag kan ju ge rådet att förköpa biljetter, om man inte vill stå i kö halva dagen.
D ska bli kul o gott att provsmaka en massa smarrig choklad ihop me älsklingen!! :)

Jag håller på o bokar in några datum under hösten, me parkteater o annat kul!! Så vet man att det finns saker att se fram emot, det gillar jag!! :)

(Bilderna är tagna från Google)
 


En tripp till Sara...

Måste ju såklart berätta om i fredags, när vi (jag, Angelica, Elinor o Patricia) åkte hem till Sara...
D va jätte trevligt!!
Vi åkte o handlade en massa god mat. Vi skulle tillaga marinerad fläskfilé o majsknyten me en massa gott i.
I stort sett alla grönsaker köpte vi hos en bonde som odlade allt själv. Önskar att jag alltid hade tillgång till såna färska o otroligt mycket godare grönsaker. Han hade också självplock på jordgubbar så vi plockade en liter av dom, mums mums :)

Sen efter det och en tripp till affären, åkte vi hem till Sara igen för att laga mat o Sara bakade en supergod paj av jorgubbarna vi hade plockat.

Medans maten höll på att tillagas blev vi bjudna på en välkomstdrink och satt o tjattrade en massa, som vi brukar :) 
Vi planerade hösten, då vi ev (förhoppningsvis) ska va me i "Topploppet" och nu har vi även pratat om att vi kanske ska gå på "Ladies night", d skulle va kul!! Men d beror lite på hur mycket pengar jag har, som vanligt...

Efter en supergod middag gav Sara oss en guidad tur ner till deras lilla strand, me bastu o hon visade även deras självplock av hallon...

Sen blev d fika me världens godaste paj o en massa snack o funderingar inför framtiden :)

Snälla Angelica skjuttsade hem oss på natten. Jag va hemma typ kl.01.00

Hoppas vi åker dit snart igen :D

jobb o babyspya...

Helgen e slut o semestern e slut, för den här gången. Nu jobbar jag fyra dagar i veckan fram tom den 19/8. Har fått ett skönt schema. Mån,tis börjar jag sent o slutar sent = sovmorgon :) ons,tor börjar jag tidigt o slutar tidigt = har hela eftermiddagen till annat :)
O så e jag ledig alla fredagar, härligt!! :) D blir en mjukstart efter semestern.

Sen har jag ju semester 11 dagar till innan skolan börjar som vanligt igen.
Hoppas på att vi ska hinna me en utlandssemester under dom dagarna... Vi får se hur d blir.

Igår träffade jag Mimmi o hennes små busfrön. Vi gick till lekparken där vi busade o hade fika - picknick :)
Lilla Vendela spydde x antal gåger på mig, så till slut va hela min topp genomsur av babyspya... Hmm, men d e väl lika bra att man vänjer sig o övar, tills d e dags för en själv att skaffa en liten :)

Nu ska jag fixa lite här hemma. Rensa lite grejer som vi aldrig använder. Blir nog en låda me prylar till Sabin o hennes Olle o "deras" lägenhet...
Sen ska jag dra till jobbet. Ska bli kul att träffa alla igen!!

Puss o Kram  

RSS 2.0